TÜMİD Genel Başkanı Halil İbrahim Ece: "Üyelerimiz yeni yatırımlar için güçlerini birleştirmeye hazırlanıyor"
TÜMİD Genel Başkanı Halil İbrahim Ece: "Üyelerimiz yeni yatırımlar için güçlerini birleştirmeye hazırlanıyor"

Tüm İş Dünyası Derneği Kısa adı TÜMİD bünyesinde bulunan iş insanları yeni yatırımlar için güçlerini birleştirme çalışmalarının startını verdi.

Türkiye’nin önde gelen ve yaklaşık 1500 civarında iş insanın bulunduğu Tüm İş Dünyası Derneği yeni yatırımlar yapmak üzere dernek bünyesinde bulunan üyeleri ortaklıklar kurmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda olağan kongreyle TÜMİD Genel Başkanlığına seçilen Halil İbrahim Ece ve yönetim kurulu üyeleri yeni dönemde adından sıkça bahsettireceğe benziyor.

TÜMİD Genel Başkanı Halil İbrahim Ece, derneğin ilerleyen aylarda yapacağı çalışmalarla ilgili bazı bilgileri paylaştı.

Ece, yaptığı açıklamasında;

"Tüm İş Dünyası Derneği’nin yönetim görevini geçtiğimiz aylarda arkadaşlarımızla birlikte görevi devraldık. Yönetim kurulumuzda görev dağılımını gerçekleştirdik.

Şimdi iş zamanı! icraat zamanı!

Eylül ayı itibariyle çok yoğun bir tempoya TÜMİD olarak gireceğiz. Gelen birçok üye taleplerini değerlendirip karara bağlayacağız inşallah. Yurtiçi ve Yurtdışı yeni temsilciliklerimizi belirleyeceğiz.

Rutin ziyaretler gerçekleştireceğiz. Ancak asıl amacımız gerek ülke ekonomisine gerek ise bünyemizde bulunan iş insanlarımıza katkıda bulunmak istiyoruz. Bununla ilgili yeni projeler üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Bünyemizdeki iş insanlarımızın büyümesi bizler için çok önemli. Zor bir ekonomik süreçten iş dünyası ve millet olarak geçiyoruz. Ekonomik krizin atlatılması noktasında TÜMİD olarak gerekli tavsiyelerimiz zaman zaman kamuoyu ile paylaşacağız. Ancak ülke ekonomisinin rayına oturması tamamıyla yerli ve milli üretimden geçtiğini biliyoruz. İthalata bağlı üretim ve döviz kurundaki dalgalanmalar sebebiyle ekonomide sıkıntılar ve yüksek enflasyonla mücadele etmek zorunda kalıyoruz.

Yüksek enflasyonla mücadelede öncelikle tamamıyla yerli ve milli üretime geçmek zorundayız. Dışa bağımlılık devam ettiği sürece ve yerli milli üretime geçilmedikçe ekonomi ve enflasyonla başa çıkmamız imkansız hala geliyor. Yerli ve milli üretimle ilgili iş dünyasına ciddi manada destek ve teşviklerin verilmesi zaruridir.

Tüm İş Dünyası Derneği olarak bünyemizde bulunan iş insanlarımıza çeşitli sektörlerde yatırım amacıyla birleşme tekliflerinde bulunduk. Üyelerimiz arasında bu birleşme çok sıcak karşılandı.

Bünyemizde ki bazı iş insanlarımız kendi alanları dışında farklı sektörlere yatırım yapmak için güçlerini ilerleyen zamanlarda birleştirme kararı aldılar. TÜMİD olarak bizde bu birleşme süreçlerinde AR-GE ve proje çalışmalarını başlattık. Çoklu ortaklı yeni firmalarımızı TÜMİD bünyesinde göreceğiz.

TÜMİD olarak iş insanlarımızın yeni markalarla sadece yurtiçi değil yurtdışında da rekabet gücü olan firmalarla temsil edilmesini önemsiyoruz". İfadelerini Kullandı